Alex a inceput sa guste cate ceva, o muscatura pe zi aproape
in fiecare zi, la 2 ani si 4 luni. De la 6 luni la 2 ani si 4 luni eu treceam
prin diverse stari, de la disperare la nervi, la ingrijorare, la incercari de a
ma detasa si a avea incredere in el. Cand reuseam intr-un mod ne-AP sa il
lamuresc/fortez sa guste ceva in aceasta perioada lunga, plangea toata noaptea
de durere de burta. Acum, stiind ca Alex pur si simplu nu a fost pregatit
pentru hrana solida inainte de 2 ani si 4 luni, si vazandu-l acum cat de bine
mananca si cum isi cunoaste organismul si lipsurile, cum isi stie denumi
poftele sanatoase, cum isi da seama de ce are nevoie si cand, cat de frumos
mananca singur mancare de oameni mari, ce moment armonios este cel al mesei la
el, imi dau seama ca oricat de disperata ar fi situatia, daca ai incredere in
copil va fi bine, el stie de ce are nevoie. Eram sigura ca nu ma voi mai stresa
nicicum cu David si voi astepta sa fie pregatit.
Imi amintesc zambind cum in concediul de la 9 luni ale lui
Alex am sterilizat borcanase cu piureuri de legume. Degeaba. Si cum in
concediul de la 1 an si 7 luni, stiind ca nu mananca nimic, am mers doar cu
tzitzi si ne-am simtit bine si ne-a fost usor :)). De aceea eram sigura ca voi
privi cu detasare orice provocare aparuta in diversificarea lui David.
Si cat mi-ar placea sa existe specialisti pe lumea asta care
sa-si faca treaba. Sa nu pierd eu vremea zilnic in cele 60 de minute in total
ce le am la calculator, cat doarme David in brate, sa cercetez ba ce e mai bine
pentru Alex (de la activitati la invatamant si sanatate), ba ce e mai bine
pentru David. Pe langa oboseala si stres, mai e si apasarea responsabilitatii.
Istoric:
- Pana cand ne-am internat in spital la varsta de o luna, puteam sa iau omega 3 sau ulei de ficat de cod. El nu avea dureri din aceste cauze.
- A urmat internarea. Pneumonie virala. Dar doamna doctor nu a asteptat rezultatul analizelor, ci i-a dat antibiotic pe langa tratamentul pentru pneumonie. Cand a venit rezultatul a zis “e virala. Stiti si dumneavoastra ce inseamna asta, antibioticul il dam degeaba. Poate totusi ajuta sa previna sa nu luati nimic din spital.” Inteleg faptul ca a aplicat un protocol, mai ales ca era vorba de un nou-nascut cu insuficienta respiratorie, era o urgenta, se putea termina grav. Dar un antibiotic nu e asa inofensiv, poate distruge flora intestinala definitiv, pe viata. Deci nu il dai decat cand sigur e nevoie de el. Si nu il dai preventiv, nu are ce bacterii nocive sa omoare preventiv. Insa “preventiv” le omoara pe cele bune si lasa imunitatea spre zero in fata unui nou atac, mai ales la cei internati in spital. Sa ne bucuram deci ca nu am dat de un rotavirus pe acolo, de exemplu, si noi sa-l intampinam, “preventiv”, cu un intestin gol de bariera de bacterii bune. Sa zicem doar ca intr-un astfel de caz chiar am fi vorbit de o tragedie.
- De atunci au inceput colicile si plansul. Nu vreau sa-mi amintesc. Sper doar ca David si Alex nu au fost asa afectati psihic cum am fost eu. Ceea ce e imposibil, deci...
- Si dupa ce au trecut colicile de zi, intre 4 si 8 luni ale lui nu am dormit aproape deloc, deja ma interesam daca se poate muri de oboseala, pentru ca dormeam 2-4 ore din 24. Hai o noapte, hai doua, dar deja dupa 10 saptamani eram la pamant.
- Am observat in timp ca daca eu consum ceva de peste (omega 3, cod liver oil) urla ca si cum ar fi ars continuu, deci nu se chirceste de gaze, doar urla de durere. Noroc ca luam rar, de obicei uitam, asa ca am putut observa coincidentele. Am descoperit ca exista intoleranta la peste si ca la bebelusii alaptati asa se manifesta orice intoleranta. Asta e sigur mostenita de la antibiotic, pentru ca in prima lui luna am luat fara niciun efect asupra lui aceste suplimente.
- Am observat ca are sistemul digestiv foarte sensibil. Stiu si eu teoria ca nu are cum sa ajunga din alimentatia mea gaze in burta lui, si ca daca au colici de la ceea ce mancam noi atunci sunt intolerante (cum ar fi la lactate). Dar am facut si eu tot felul de experimente ca sa izolez situatiile si am observat ca daca eu consum orice din familia cruciferelor (vai mama, si ce mancaruri delicioase se pot face cu broccoli si cu conopida...), sau orice din familia leguminoaselor, el are gaze si plange si nu doarme. Da, la 10 luni si jumatate, cand altii deja mananca fara probleme broccoli si fasole verde. Nu e placebo/nocebo pentru ca am mancat mazare fara sa stiu si am descoperit apoi, cand cercetam cauzele durerilor davidesti.
- Dupa antibiotice a facut multe cure de probiotice. Pana la 6 luni am preferat forma uleioasa a Protectisului, iar acum folosim BioKult, cica the best.
- De dinainte de 6 luni e pofticios, dar mai ales pe chestiuni nealimentare. De multe ori mi-a refuzat galbenusul, insa pamant, nisip, pietre mananca mereu. Primele mele dileme: ii lipseste ceva mineral si incearca sa compense astfel? Pot sa il ajut cumva, dandu-i argila de exemplu, sau ar fi prea depurativa pentru el? O fi un mod in care incearca organismul sa isi faca imunitatea intestinala? Eu recunosc ca nu mereu reusesc sa fiu mai rapida decat el, si totusi niciodata nu l-a durut burta de la nisipul mancat.
- Orice mancare am incercat sa-i dau, are niste dureri de burta ingrozitoare, mai ales noaptea. Sa vezi ca se chirceste bebelusul tau urland ore intregi este groaznic. Sa dormi atat de putin te face sa nu mai gandesti bine. In fiecare noapte cand urla de durere imi spun „o sa te mai las sa mananci numai cand in ziua urmatoare poate cineva sa aiba grija de voi, de amandoi, sa pot dormi“. Si apoi vine candva o zi cand mi se pare prea pofticios, plange cand vede mancare, si cedez. Ce mancaruri a incercat? Ordinea e a memoriei, nu a introducerii lor: morcov, cartof dulce, dovlecel, cartof, mere (si crude, si gatite), pere, avocado, banane, pepene galben, lubenita, nectarine, piersici, caise, prune, afine, cirese, galbenus de ou, supa de oase, carne de pui, unt de cocos. Unele din ele le-am incercat si piure, amestecat cu lapte matern, pentru ca m-am temut ca il doare burta de la bucati. Dar marea majoritate i le-am dat lui in mana, sa se joace cu ele si sa decida el cat si cum si ce mananca.
- Dupa fiecare boaba de solid, sau chiar si cat suc linge de pe o para de exemplu, urmeaza 3 nopti de cosmar. Eu dupa boaba de solid nu mai incerc sa-i dau nimic, sa vad cand se termina. Eu personal am o alimentatie monotona deja, sigur nu schimb nimic ce sa-l deranjeze. Dupa 3 nopti de cosmar, daca mergem tot pe alaptare exclusiva, doarme bine, se trezeste sa suga noaptea, nu stiu de cate ori pentru ca daca nu ma pune sa ma ridic mi-e bine. Dar in cele 3 nopti de cosmar eu mai mult il plimb in timp ce el urla sau geme si se indoaie tot. Nici vorba sa apuc sa inchid ochii, nu apuc nici sa ma intind de cele mai multe ori.
- Fiecare molecula de mancare solida vine si cu iritatii sangerande la fund. Desi nu e mereu cu diaree, uneori e constipat si tot iritat. In rest, cand e alaptat exclusiv, are o piele de reclama si nu are probleme cu eritemul fesier.
- Am incercat si ceai de colici, mai ales ca ii place mult apa. Dat din ceasca, desigur.
- In plus fata de dureri, supa de oase o si vomita. Da, conform GAPS as fi sperat ca supa de oase ma va ajuta sa ii repar peretii intestinali. Insa nu stiu cata ajunge acolo din moment ce dupa ce mananca vreo 5 ml, cu lingurita sau din ceasca, vomita. Am incercat si o supa mai putin grasa si a avut acelasi rezultat. Si el nu mai vomita de cand sta in fund niciodata in afara de aceste momente cand ii dau supa. Deci nu ii suporta ficatul poate.
Nu m-as ingrijora DELOC, avandu-l ca exemplu pe Alex, daca
nu ar manca pur si simplu. Dar el cere, e disperat dupa mancare, de o saptamana
plange de cate ori vede fructe. Asta imi arata ca simte nevoia, si as vrea
cumva sa ii pot da. In plus, am impresia ca vad niste demineralizari pe
incisivii superiori, daca e asa inseamna ca ii lipsesc anumiti nutrienti din
alimentatie (de care Alex se pare ca nu ducea lipsa). Am vrut sa spun ca nu
consuma junk, dar ce poate fi mai gunoi decat pamantul :D? Eu consum din plin grasimi saturate, dar
poate nu le digera el suficient de bine.
El pofteste la fructe doar, cu scandal mare. Crude. Fierte nici nu vrea sa puna buzele pe ele. Insa sunt constienta ca exact fructele sunt mai pacatoase la eritem
fesier si dureri de burta.
Deci cele mai
importante dileme: e diferit de Alex si simte nevoia de solide la varsta
asta? Daca da, cum sa fac oare sa nu il mai doara burta?
Normal ca ma voi duce si la medic daca nu reusesc eu sa fac
ceva, dar as fi vrut sa ma scutesc de sfaturi gen “da-i supa si da-i si
metoclopramid sa n-o vomite”, sau “da-i sa manance si da-i debridat de 3 ori pe
zi sa nu-l doara burta”. Nu inventez, nu exagerez, am vazut nou-nascuti care au
primit recomandare de Debridat preventiv, sa nu aiba colici. Nu, nu vreau sa
tratez simptomele si sa-l imbolnavesc cu medicamente cand el acum e totusi perfect sanatos, vesel,
grasut si plin de energie, urca 3 etaje de-a busilea in mai putin de doua
minute, razand in hohote. Solutia mea de moment este sa nu-l las sa vada
mancare. Alaptat exclusiv si nepofticios este perfect.
Stiu ca exista copii de 6 luni care nu au dureri de burta cand beau Cola, dar va rog sa nu va determine asta sa trageti concluzia ca lui David nu-i e bine pentru ca nu bea Cola (sau pentru ca nu mananca orice altceva). Hai sa consideram ca toti copiii sunt diferiti. Si fie ca e vina mea (maica-mea mi-a zis ca a vazut ceva stire in care se spunea ca femeile ce consuma lactate multe in sarcina au copii cu probleme intestinale), sau asa suntem noi in familie genetic mai putin sanatosi (poate de la antibioticele luate in copilarie cu o frecventa infricosatoare), hai totusi sa consideram ca nu are cum sa-i fie mai bine cu Cola sau ce junk ati mai fi vrut sa-mi sugerati, carcotind ca al meu are probleme pentru ca are o oferta prea naturala. Sunt sigura ca daca renuntati la Cola/sau alt junk veti observa ca nu capata copilul vostru crampe abdominale, deci nu acela e remediul, ok? :)
Pauza de probiotice ?
RăspundețiȘtergereAm facut... de voie, de uitare, de concediu...
ȘtergereOf, numai o mama cu copil nemancacios stie prin ce treci! Hang in there, he'll come around.
RăspundețiȘtergereZIci ca la fructe plange? Poate e atras de ele ca sunt colorate. Zic si eu. Sa stii ca pana spre un an, cam asa, nici Alex n-a rupt gura targului cu mancatul.
Dar nu facea scandal sa-i dam. Eu ii dadeam sa se joace morcovi acriti la soare. Probiotic si teether. Apoi ii mai dadeam oase de rata, cu putina carne. Rodea la ronturile alea pana se plictisea. Pana am vazut ca poate sa le sparga cu maselele/gingiile. Nu prea variam si fructe si legume iarasi n-am prea dat. UIte ca nu-mi aduc aminte nici macar primul fruct pe care l-a mancat (o sa ma uit pe blog sa vad). La favorite se numara si acum afinele si bananele. Alex mananca orice. Sigurelul aliment care ii face probleme este porumbul fiert, asa ca incercam sa ii dam pana in pranz, daca e, e un pofticios si asta e favoritul Anei.
Ralu, eu zic ca inca nu e pregatit pentru diversificare, daca are dureri atat de mari de burtica. Adica eu cred ca sunt normale niste fuss-uri, dar urlete si chinuri, no way!
Da... daca era nemancacios pur si simplu aveam experienta :D.
ȘtergereSi de la morcovi fierti are dureri. Intr-o zi a primit (din cauza ca facea scandal) un piure de morcovi, carne si supa in care au fiert. Vai de capul nostru si de burta lui apoi cateva zile. Piure pe care l-ar fi mancat pe tot de nu i-l luam, cu lacrimi, din fata...
Am uitat sa-ti zic ca nici lui Alex nu-i placea foarte tare supa de oase, ba mai deloc. S-a schimbat treaba de cand a invatat sa traga cu paiul (foarte repede, nu avea un an). Hai ca ma mai gandesc, ma duc sa imi ridic prunca de la scoala.
RăspundețiȘtergereVa imbratisez!
Hugs! Mersi mult!
ȘtergereRaluca, sa stii ca eu i-am dat lui Bobby Debridat si Sab Simplex de la cateva luni ca avea RGF. In plus, din exces de zel pediatrul lui l-a dereglat pe la 2 luni schimband lapturile, ca asa a crezut el ca e bine pentru RGF si nu a fost deloc, eu am decis singura sa-l trec inpoi pe Topfer.
RăspundețiȘtergereIn fine, vorba e ca s-a reglat intestinal de-abia pe la 6 luni cand am inceput diversificarea cu banane, mar copt, avocado.
Asa cum descrii tu simptomele lui David cred ca cel mai bine ar fi sa-l vada un doctor totusi, de fapt cand Bobby era micut eu il sunam pe pediatru pentru orice... La Grigore Alexandrescu (Bucuresti) stiu ca au o sectie de gastro f buna.
A avut silent reflux, adica urca laptele pe esofag dar nu-l dadea afara, uneori il inhala. Insa nu mai are reflux de la 6 luni, probabil din cauza lungirii tubului digestiv, datorita pozitiei spatelui drept cand sta in fund.
ȘtergereDe cate ori am ajuns la medic cu Alex mi-a parut rau ca l-am chinuit degeaba si ne-am lasat suparati si batjocoriti pentru nimic. Copilul nu avea nimic, chinul era gratis. De asta nu m-as duce decat daca e musai.
Acelasi lucru am patit si noi cu medicii,de la sfaturi gratuite gen nu aveti lapte suficient,de aceea plange copilul la retete de antibiotic date la viroze.In final tot fellingul meu a fost cel mai bun.Iti recomand din suflet acelasi lucru draga mamica.O sa treceti si peste asta...te admir enorm.
ȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
ȘtergereMultumesc mult de tot!
ȘtergereReflux gastroesofagian, RGE am vrut sa scriu... :)
RăspundețiȘtergereCopilul mananca nisip si pietre, pentru ca e in carenta grava de trace minerals. trace minerals care nu mai exista in mancare ( din cauza deminrealizarii solului ), dar le gasesti intr-un singur lor, si NUMAI astea http://www.iherb.com/All-One-Nutritech-TRC-Minerals-Liquid-Concentrate-32-oz-946-ml/47014
RăspundețiȘtergereSunt minerale senoniene, din fosilele planteor care au trait acum milioane de ani, sunt 75 la numar si se absorb foarte rapid. Exista pe piata si alte trace minerals, insa nu sunt plant derived, ci sunt minerale anorganice ( adica se asimileaza doar 8 % ) : NU le lua, ca sunt bani aruncati.
NU spera la ajutor din partea medicilor, pentru ca ei NU sunt invatati in facultate nutritie. Singura care il poate ajuta, esti tu : da-i vitamine ( TOATE ), in special C si D pentru imunitate, da-i si restul mineralelor si vitaminelor.
Incepe sa studiezi medicina orthomoleculara ( sunt gramezi de carti pe Amazon ), care chiar te poate ajuta. Un bun inceput este saitul de aici http://www.doctoryourself.com/
Cartea asta se citeste pe sait, insa o sa-ti deschida ochii despre importanta vit C si imunitate http://vitamincfoundation.org/stone/
Incepe si invata singura cum sa-ti ajuti copilul, si nu mai astepta ajutor din parte adogmei medicale ! Spor la treaba !
Multumesc! Produsul e indisponibil momentan, dar m-ai ajutat mult. Mi-am dat seama ca daca inca mi-e teama de argila, am un alt produs de cand era Alex mic, pe care il pot folosi: http://www.detoxyourworld.com/supplements/ionic-mineral-waters/water-oz-dietary-supplement-water-of-life
ȘtergereMi-ai dat de lucru acum cu cititul :D. Mersi mult!
Raluca, din pacate mineralele ionice NU sunt plant derived ! Adica sunt minerale anorganice, care se absorb cam 8-10 % ( pierdere de bani cu ele, ca rezultate deloc ). Plus ca nici nu au cele 75 de minerale, desi multi producatori declara asta. Anyway, decat nimic, bune si astea .
ȘtergereLuati vitamine, luati minerale ( medicina orthomoleculara foloseste megadoze, si nu mizeriille alea de Doze Zilnice Recomandate ) .In special TU, ca sa produci lapte bogat in nutrienti.
Raluca, homeopata mea este și specializată în terapia CEASE. Acum ne "șterge" efectele pilulelor contraceptive (la mine) și vaccinurilor ( la Alex). Se poate repara homeopatic organismul după o grămadă de chestii, inclusiv antibiotice. De abia am început de vreo 2 luni dar am reacționat rapid la remedii și eu și Alex. In special la nivel digestiv :) . Din păcate nu cred să fie specialiști în terapia CEASE în România și nu știu dacă un homeopat clasic se pricepe să șteargă efectulantibioticelor. Dacă vrei o întreb dacă poate să vă consulte telefonic sau via Skype. De fapt ar trebui menționat că tipa nu e doar homeopat ci "naturopath" adică se uită și la alte aspecte și poate trimite mostre de pãr la analize pentru a detecta deficiențe de minerale și poate recomanda suplimente nutritive. .. Mie îmi place enorm de ea și pentru că e foarte AP ca să zic așa, a fost și consultant pentru alăptare și home ed.
RăspundețiȘtergerewww.cease-therapy.com
Și ai putea să mai citești și despre tissue salts dacă tot vorbim de deficiențe de minerale. ...
Multumesc mult de tot! Daca saptamana trecuta nu stiam de unde s-o apuc, acum nu voi sti ce sa aleg :D. Din cauze de oboseala si gandire departe de stadiul optim, aleg intai sa folosesc si la ei, si la mine, mineralele astea ce le am in casa. Dar ma simt mult mai linistita sa stiu ca exista un specialist care m-ar putea ajuta. Ma apuc de citit. Multumesc din suflet!
ȘtergereDupă ce am citit despre terapia CEASE și alte câteva chestii m-am hotărât că voi studia homeopatia ! Deocamdată sunt homeopatul familiei, am un first aid kit și niște cărți. Dacă te interesează iți dau link-uri.
ȘtergereRectific, sunt homeopatul familiei pentru chestii așa de zi cu zi... răceli, zgârieturi, julituri, dureri de cap sau de burtă. ...
ȘtergereEu nu ma pricep deloc, dar mi-ar placea.
ȘtergereEu am un kit cu 36 de remedii comandat de la farmacia homeopata Helios (www.helios.co.uk). Din păcate legislația nu permite să se poată comanda online, dar prin telefon se poate, nu știu prin email. Farmacia Ainsworth are un kit ceva mai mare, 42 de remedii, de asemeni nu se poate comanda online:( . Cărți sunt o grămadă pe Amazon, second hand sunt chiar foarte ieftine. Autorii recomandați: Miranda Castro și Colin Griffith.
ȘtergereAm uitat să zic că suntem în Anglia. Și Margaret nu cred că dă consultații decât în limba engleză.
RăspundețiȘtergereIn scris ma descurc si cu scris, si cu inteles. Sper ca pe Skype sa inteleg accentul britanic, dupa ce sunt obisnuita de la tv mai mult cu americanii :D.
ȘtergereEu încă mai am probleme cu accentul britanic, dar din fericire Margaret nu are un accent așa puternic și în general o înțeleg foarte bine. Mâine mă văd cu ea și dacă avem timp îi cer o părere. Dacă te hotărăști sau vrei să mă întrebi ceva poți să îmi scrii la ozanad at gmail sau pe Facebook... Vă pup, numai bine!
ȘtergereCa veni vorba despre minerale : download gratis la cartea care face lumina in problema mineralelor http://www.usnaturals.biz/rescenter/dwnloads/pmedia_pdfs/revised%20Root%20Book%202006.pdf
RăspundețiȘtergereMultumesc mult!
ȘtergerePe langa ce ti-am scris in mail, am mai gasit ceva ce poate fi administrat copiilor micuti, pe site-ul dr. Cristina Aosan, apiterapeut foarte cunoscut in tara: http://www.melidava.ro/naturiste/laptisor-de-matca.html
RăspundețiȘtergereMultumesc! Interesant e ca mi-a mai scris cineva mesaj sa ii contactez ca sa verific o recomamdare de polen crud pentru situatia asta. Eu credeam ca laptisorul de matca nu e permis copiilor datorita efectului hormonal, dar vad ca ei spun ca regleaza, nu ca ar creste anumiti hormoni. Ma pun sa citesc, multumesc!
ȘtergereE ok înainte de un an?
ȘtergereRaluca, nu stiu sa te sfatuiesc nici cat fetele de mai sus, practica si cunostinta mea sunt cele clasice, nu alternative. Dar ma rog sa gasiti un remediu potrivit, caci 3 nopti de cosmar dupa o ceasca de ceva mi se pare horror pentru orice, nu doar pentru un bebelus.
RăspundețiȘtergereRaluca, poti sa incerci si ceva din medicina ayurvedica. In cartea sa "Perfect Health for Kids", doctorul John Douillard, recomanda diverse ierburi ayurvedice (turmeric, triphala, trikatu etc) pentru intarirea sistemului imunitar (mai exact pentru reglarea digestiei!) in functie de tipul organismului (sunt 4 tipuri in med ayurvedica) . Prafurile sunt foarte amare (am incercat eu triphala si nu imi imaginez vreun copil care sa inghita asa ceva) dar pana nu incerci nu ai de unde sa stii. Cartea o poti comanda de pe bookdepository sau amazon. Sunt convinsa ca da si consultatii online pe lifespa.com.
RăspundețiȘtergereLa recomandarea lui eu si cu fetita mea de 2,5 ani luam zilnic 1-2 lingurite de Chyawanprash (un gem ayurvedic - zici ca e magiun) si cand apar semne de raceala mai multe lingurite. Printre altele regleaza si digestia. Pana acum mi s-a parut tare bun. E drept ca il luam de la inceputul verii si racelile adevarate sunt in sezonul rece. Daca trecem usor si peste racelile din sezonul rece atunci am dat de aur!
Raluca, am vorbit cu naturopata și a zis că poate și prin Skype. I-am făcut așa un rezumat al situației, a zis că probabil Silica ar fi un remediu potrivit, bineînțeles trebuie luat cazul complet, relatarea mea de nu e suficientă. Dar mă întreb dacă în primă fază nu ar fi ok și un homeopat clasic. .. dar eu tot as face un antibiotic clear mai devreme sau mai târziu. Oricum e ceva ce nu se rezolvă într o ședințã și nu e chiar ieftin pentru buzunarele românești , zic eu. Nu merge acum să pun link de pe mobil, nu știu de ce, poți să o cauți pe Google: Margaret Haynes CEASE therapy.
RăspundețiȘtergereOameni buni, copii racesc pentru ca sunt in carenta de vit C ! Din mancare nu ne putem lua nici macar un minimum necesar, singura varianta ramane suplimentarea cu vit C. Sistemul imunitar nu poate functiona normal, fara vit C si D . In special C este crucial pentru intreg organismul, nu doar sist, imunitar.
RăspundețiȘtergereCe ar fi daca le-ati da pastile cu vit C in loc de bomboane, biscuiti si alte jeguri ? Si nu doar vit C ci si restul de vitamine si minerale : suntem TOTI in carenta grava de nutrienti, pentru ca mancarea e atat de saracaita , incat nu ne mai asigura de foarte multi ani, nici macar minimum necesar. Ne asigura doar atat cat sa nu cadem din picioare ( fapt considerat "sanatate" de dogma medicala si de analizele de sange ) : de asta avem o gramada de probleme de sanatate si racei !
Astept noutati despre voi...
RăspundețiȘtergereVai ce-mi place cand imi dati de lucru :)). Am acum atatea piste pe care trebuie sa le cercetez incat ma simt coplesita, sper sa le pot lua pe rand sa vad daca ni se potrivesc.
RăspundețiȘtergereEu in general stateam prost cu timpul liber la calculator, aveam cam o ora in total pe zi, cand dormea David pe mine. Timp in care trebuie sa si lucrez, sa ma si relaxez, sa si cercetez. Acum, de luni, am si copiii raciti, deci pe langa oboseala si lipsa timpului, pe langa brain fog-ul dat de tiroida :D. se mai adauga si stresul mucilor si al remediilor.
Nu reusesc deci sa gandesc limpede chiar acum, sunt un pic coplesita de informatii. Si nici nu credeam ca mai pot fi atatea domenii ale medicinei alternative pe care sa nu le cunosc, dar incet incet le voi lua pe rand si le voi digera. Sper sa nu pierd prea mult timp pentru a gasi repede ceva ce sa-l ajute pe David. Eu inca sper ca GAPS ar fi ok, as vrea sa functioneze, sa ii pot da de exemplu o luna doar supa de oase, daca stiu apoi ca va avea intestinul reparat si va putea manca orice va dori. As fi sperat deci la niste rezolvari mai usoare, care sa nu implice un studiu asa asiduu de parca mi-as lua diploma de medic :D. Am trecut o data prin asta cand mi-am rezolvat infertilitatea, dar atunci nu am fost presata de timp, si il si aveam. Aveam timp liber pentru studiu, si nu era nicio problema daca gasesc rezolvarea intr-un an sau doi, sau chiar zece. Dar acum nici nu am timp sa citesc, si trebuie sa gasesc o solutie repede, pentru a nu ajunge cumva la subnutritie. Stiu ca Alex s-a dezvoltat excelent doar pe lapte matern pana la 2 ani si 4 luni, dar faptul ca David cere ma face sa cred ca are alte nevoi nutritionale decat Alex.
Va multumesc inca o data tuturor! Va tin la curent daca descopar ceva :).
Imi pare rau ca trebuie sa te dezamagesc, insa doar supa de oase NU rezolva carente de minerale. Nici pe departe. E drept ca aduce ceva minerale principale in organism : mai bine asa, decat nimic.
ȘtergereNu e suficient ca ii alaptezi : extrem de importanta estecalitate alaptelui metern. Ca daca esti in carenta de nutrienti, laptele ala va fi un soi de apa de ploaie.
Tzipi, pe cel mare l-am alaptat exclusiv pana la 2 ani si 4 luni si apoi impreuna cu mancarea solida pana la 3 ani. Si era sanatos, sper sa fie la fel si de acum inainte.
ȘtergereSupa de oase nu pentru minerale o vreau, ci pentru refacerea intestinului dupa terapia cu antibiotice pe care o suspectez vinovata pentru sensibilitatea asta a lui. Conform GAPS (http://gaps.me/).
Cunosc GAPS-ul. Dar trebuie sa ne punem intrebarea " Ce anume din supa de oase, revitalizeaza instestinul ( si odata cu el, imunitatea ? "
ȘtergerePai ne uitam ce contin oasele : MINERALE ... OK, poti sa o iei pe ocolite si sa-i dai supa de oase ( care nu contine trace minerals- celemai importante ), sau poti sa mergi de-a dreptul si sa-i suplimentezi cu trace minerals + mineralele esentiale. Nu uita de vitamine.
Linus Pauling spune aca poti lega orice boala, orice turlburare de sanatate, de carenta de minerale. Abram Hoffer a venit cu teoria GAPS ( preluata apoi de toata lumea ). Hoffer + Pauling au fondat medicina orthomoleculara : ring a bell ?
Ralu, cateodata am impresia ca vorbesti de Maria noastra:) (si ea mananca pamant si nisip pe nerasuflate, de cate ori are ocazia si are ceva pete pe dintisorii abia iesiti si mi se pare mie ca i se depune s tartru) (o fi ceva cu copiii la faza asta si da, m-am gandit si eu la argila, mai ales ca am facut eu o cura si cand imi cerea si-i dadeam, ii placea tare mai ales partea de la fund:P). Ca si remedii pt problema voastra cu burtica, eu zic ca l-ar putea ajuta o cura cu argila pt ca se depune pe peretii stomacului ca un pansament si daca nu merge, atunci un tratament homeopat la Cluj:) (stiu ca la Baia Mare nu sunt homeopati ok ca am cautat pt cumnata mea). La Cluj stiu vreo 2 buni:P
RăspundețiȘtergereSanatate la baieti si sa-ti revii si tu cat mai repede cu oboseala!
Ana, esti o draguta, mersi mult! Cred ca unul din ei e cel la care tot sper si eu de multa vreme sa ajung... Nu a avut probleme cu argila, nu a facut diaree?
ȘtergereAaaaaa, si terapia Bowen poate ajuta muult:D Si e faina si relaxanta si merge minunat la copii:)
RăspundețiȘtergereReflexoterapie ați încercat?
RăspundețiȘtergereNu nu. Nu cunosc aici pe nimeni care sa faca. Bowen ar fi la Cluj, ca tot spune Ana mai sus. Pfff sunt overwhelmed :D.
ȘtergereCum sunteți acum?
RăspundețiȘtergereAr merge un update :)
Mersi ca te gandesti la noi! E un pic mai bine, dar nu de tot, asa ca inca nu sunt inchegate concluziile, nu mi-am dat seama ce a functionat ca sa ajungem aici totusi.
ȘtergerePana in ianuarie 2014 a putut manca doar supa de pui si galbenus de ou. Acum are meniul un pic un pic mai diversificat.
Te pup!