duminică, 11 septembrie 2016

Interviu cu Alex înainte de prima zi de școală

Mâine Alex începe școala. Știu că am abandonat blogul și îmi pare rău, îmi cer scuze că nu am răspuns nici măcar la comentarii de atâta timp deja... cred că e aproape un an... Însă nu puteam să nu marchez acest eveniment pe blogul ce spune că ”Alex crește” :).

Am văzut mai demult pe un blog frumos postări aniversare în care mama le pune întrebări copiilor, și apoi au această amintire a gândurilor și preferințelor an de an. Mi-a plăcut și m-am bucurat că mi-am amintit de aceste interviuri acum. Sper să mă pot ține de această tradiție.

Așadar...

INTERVIU CU ALEX ÎNAINTE DE PRIMA ZI DE ȘCOALĂ A CLASEI PREGĂTITOARE 
11 SEPTEMBRIE 2016

1. Ce vei fi când vei crește mare?
Alex: (După un lung timp de gândire) Explorator care explorează animalele rare. 

2. Care sunt jucăriile tale preferate?
Alex: (Tot timp lung de gândire) Magic Jinn și cărțile.

3. Cine sunt prietenii tăi cei mai buni? 
Alex: Edi și Andrei G. 

4. Ce te face fericit?
Alex: S-o îmbrățișez pe mama. 

5. Ce te întristează?
Alex: Să fiu certat de mama. Să fiu certat de toată lumea. 

6. Ce îți place să faci cu David?
Alex: Să îl enervez.

7. Care e culoarea ta preferată?
Alex: Mov și roșu. 
(Amintire de-a mea, de când era mic, de două ori și-a ales el scutece textile de la Kiddy Shop, o dată un Charlie Banana roșu, altă dată un Tots Bots mov. Mie nu-mi place deloc movul, deci a trebuit să-mi mușc limba :D )

8. Care e cartea ta preferată?
Alex: Enciclopedia Animalelor - National Geographic și Pietre prețioase - Mică enciclopedie. 

9. Animalul preferat?
Alex: Ghepardul și șoimul călător.

10. Persoane preferate? (Întrebare adăugată de el)
Alex: Mama, tata și bunica. 

11. Melodia preferată?
Alex: Queen - We will rock you. 

12. Mâncarea preferată?
Alex: Shaorma, hamburger, hot-dog, fasole boabe cu ceapă și roșii. 
(Observație, e vorba de hot dog homemade, din cremwursti facut doar din carne si condimente :D)

13. Ce îți place să faci în timpul zilei?
Alex: Să mă joc cu lego.

14. Într-un an de zile, până la începutul clasei întâi, ce ți-ar plăcea să vezi, să vizitezi sau să înveți?
Alex: Mi-ar plăcea să vizitez un muzeu de istorie din Anglia, să văd un șoim călător și un ghepard și să învăț mai mult despre velociraptor și despre baryonyx.


Le dorim tuturor copiilor care mâine (re)încep creșa, grădinița sau școala să fie fericiți, să își facă prieteni, să fie apreciați și respectați.

2 comentarii:

  1. Foarte frumoasa idea unui interviu. Trebuie să recunosc că Alex m-a făcut să googalesc Magic Jinn (nu știam de existenta acestei jucarii desi am doi băieți) soim călător (nu știam cum arată) velociraptor si baryonyyx ( ocazie ci care am văzut ce fel de dinozauri sunt). Si eu sunt in căutarea unui cărți despre pietre semiprețioase, cartea pe care o aveți voi, mică enciclopedie despre pietre,de la ce editura e? În ceea ce privește dorința lui Alex de a vedea un ghepard si un soim călător, va recomand o mică excursie in Belgia, la gradina zoologica "Pairi Daiza" (te pot ajuta cu mai multe informații dacă dorești). E imensă si cum vad ca ii plac atâta de mult animalele o să fie o adevărată nebunie pt el. Menționez că animalele nu sunt în cuști, au un spațiu foarte bogat iar delimitarea de oameni se face foarte natural prin un mic rău, bolovani puși ca si decor etc... În plus, acolo o sa vadă ghepart si soim (nu stiu daca e exact călător). Si bine ai revenit pe blog,mi-era tare dor să citesc articolele tale!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, as dori sa iti scriu un email in privat (mai lung putin) cu o rugaminte, dar nu am datele tale de contact. Te rog, daca ai timp, sa imi scrii pe octavcurcumelis@yahoo.com , si o sa iti dau reply. Multumesc anticipat, Octav Curcumelis.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...