miercuri, 20 august 2014

Sunteti psiholog in Baia Mare?

Sunteti psiholog in Baia Mare, Satu Mare sau Bucuresti? Va informez si va recomand (imi vine sa va implor, ca sa am unde merge apoi la terapie) acest curs de formare complementara in psihoterapia familiei.

Nu stiti cine e Siegel? Vedeti aici.

Sunteti parinti si vreti sa va cresteti copiii in asa fel incat sa fie oameni impliniti, insa observati ca bunele intentii nu sunt suficiente, ci in momentele delicate deveniti impulsiv si repetati greselile parintilor vostri? Mergeti la atelierele pentru parinti ale lui Siegel de la Bucuresti din 27 septembrie.

Eu acum ii citesc cartea. O citesc de cateva luni. E o carte dificila, sper sa imi fac timp sa mai scriu despre ea, daca tot am umplut-o toata de notitele mele cu creionul pe margini. As recomanda editurii s-o faca in asa fel incat sa ai unde sa-ti notezi ce constati, sa mai puna niste randuri libere :D. Pentru mine limbajul a fost dificil, nu mi se pare o carte pentru orice parinte, eu chiar credeam ca stapanesc bine limbajul de parenting, si chiar si cel biologic, dar tot a trebuit sa recitesc aliniate ca sa inteleg. Si am constatat ca acasa n-o pot citi, in timp ce piticii se harjonesc in jur, nu e o carte relaxanta, trebuie sa fii atent. Am putut sa ajung pe la 3/4 din ea doar cu ajutorul hotelului unde am fost in concediu, care nu ne-a dat net, asa ca in timpul somnului piticilor la pranz eu mai inaintam cateva pagini. Dar e dificila si din cauza chestiunilor ce trebuie sa le digeri, sa le gandesti, sa te analizezi, sa iti analizezi relatia cu copiii si cu parintii. Intr-un fel m-a intristat sa constat ca intentia mea de a le oferi tot ce au nevoie nu e suficienta, si atasamentul lor poate sa nu fie sigur daca eu am niste chestiuni nerezolvate din copilarie. Pe de alta parte mai ia din vina parintilor care se credeau nedemni, si arata ca ei doar ar trebui sa-si rezolve trecutul si sa-si inteleaga copilaria pentru a fi apoi parinti dedicati si reusiti (ca nu e suficient sa fii dedicat).

Pana cand termin cartea si imi pun in ordine gandurile m-am gandit totusi sa va spun de atelierele pentru parinti si de cursul pentru psihologi. Daca aveti posibilitatea, go for it. 

2 comentarii:

  1. welcome back! sper ca ati avut un concediu asa cum v-ati dorit!

    linkul legat de cursul pt psihologi nu merge...este un link catre houzz- pagina de design interiro si exterior :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...